Beneficiile consumului de fructe si legume proaspete. Atat fructele, cat si legumele, asigura un aport considerabil de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, nutrimenti esentiali care ajuta organismul sa lupte impotriva diferitelor boli.

Beneficiile consumului de fructe si legume proaspete. De asemenea, continutul mare de fibre aflat in  fructe si legume are rolul de a reduce colesterolul, riscul cancerului de colon si de a echilibra nivelul de glucoza din sange, in timp ce antioxidantii diminueaza riscul bolilor de inima coronariene.

Beneficiile consumului de fructe si legume proaspete. Proaspete, fructele si legumele reprezinta adevarate surse de substante nutritive care nu pot fi inlocuite prin intermediul altor alimente. De aceea, este recomandat ca legumele sa fie cat mai putin gatite termic, iar fructele sa nu fie deshidratate sau confiate.

Beneficiile consumului de fructe si legume proaspete. Fructele intens colorate, precum capsuni, fructe de padure, cirese – sunt bogate in antioxidanti, iar legumele a caror culoare este vie sau pala sunt mai bogate nutritional decat celelate.  Nutritionistii recomanda consumul fructelor si legumelor specifice fiecarui anotimp, astfel incat organismul sa se bucure de intreaga paleta de nutrimenti pe care acestea o contin!

 Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *